2019.01.20. 10:01
Töltött karalábé
Nagy kedvenc ez is, de még sohasem csináltam. :)
Lássuk!
Hozzávalók:
- 3 db kis-közepes fej karalábé
- 30 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka, ahogy szeretnéd)
- 1 db tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors, fűszerek (én pl. oregánót használtam most - Isteni lett)
- 1 evőkanál liszt
- 4 evőkanál görög joghurt
Elkészítés:
Meghámozzuk a karalábé fejeket, az alsó végét laposra vágjuk, hogy majd megálljanak úgy könnyedén. A másik oldalán kör alakban kivájjuk egy kiskanállal belsejüket, úgy, hogy egy vékony falú "csésze" legyen belőlük. A kivájt drabokat aprítjuk.
Ahogy ezzel megvagyunk, a darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, és a fűszereket, majd jól összegyúrjuk.
A begyúrt darálthúst aztán egy kiskanállal szépen betöltjük a karalábé csészékbe, a maradékból pedig formás kis gombócokat gyúrunk. A lábasba, vagy edénybe, amiben készítjük az aljára beszórjuk a karalábé aprólékot, sóval, kevés borssal, és ételízesítővel megszórjuk, majd ráhelyezzük a töltött karalábékat, a gombócokat pedig körülötte elrendezzük.
Aztán az egészet feltöltjük 3/4-ed részig vízzel és felrakjuk főzni.
Addig főzzük, ameddig a karakábé megpuhul.
Ekkor kivesszük a töltött karalábékat, és a húsgombocókat egy kicsit egy külön tányérra.
A főzővízben főtt karalábé darabokat pedig egy botmixerrel összeaprítjuk, majd tejfölös habarással (ehhez a tejfölt összekeverjük a liszttel, majd a forró léből kanalazunk rá, és folyamatosan kevergetve csomómentesre keverjük azt, és, amikor már kellően híg, akkor az egészhez öntjük és) mártás állagúvá sűrítjük.
A végén visszatesszük bele a mártásba a töltött karalábé fejeket, és a gombócokat is, egyet forralunk rajta, és már tálaljuk is! Isteni! Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.