Egy jó kis kert tárcsázásra bármikor kész vagyok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legutóbb például Sven barátom március közepi látogatása során ültünk neki tárcsázni.
Ebben a műfajban az a legjobb, hogy rendkívül sokféle dolgot lehet sütögetni így, leginkább együtt: húsféléket, zöldségeket, halat, vadat, s mi jó falat ... :)

Általában nálunk a menü: csirke mell, csirke comb filé, tarja, jó féle füstölt mangalica szalonna - kakastaréj szalonnának megsütve, bacon szalonna, vagy kis kolozsvári szalonna, szintén beirdalva, krumpli, hagyma, paprika, paradicsom és, ami még Isteni tud lenni: egy jó adag csiperke gomba fej - a végén egy kis juhtúróval töltve! ! :)

Kezdésnek felrakok négy-öt szelet füstölt mangalica szalonnát, hogy zsírhoz jussunk a sütéshez! Ezeket szépen átsütöm, szétnyílnak, és nagyszerű kis kakastaréjok lesznek belőlük, a tárcsa közepén pedig megjelenik a zsír a húsok sütéséhez. Ekkor elkezdem felrakni a húsokat, vegyesen: csirke, tarja, egymás után, úgy, hogy a zsírba helyezem bele, majd onnan felhúzom a tárcsa szélére.

Ahogy ezzel megvagyok, jöhet egy adag szeletelt hagyma. Bele szintén az olajba, majd oldalra, a húsok mellé kihúzva. A húsokat, ahogy sülnek, átforgatom, és egy kevés sörrel meglocsolom, illetve időként visszadugom a zsírba középre, majd újra kihúzom oldalra. :)

Ahogy egy adag hagyma megsült, kiszedem, és a helyére, középre, a zsírba jön a krumpli, amit előtte közepes hasábokra, vagy karikára szoktam szelni. A krumpli marad mindig a zsírban, azt nem szoktam kihúzni oldalra. Persze, közben a megsült húsokat újakra cserélem, azokat újra meglocsolgatom egy kis sörrel, és így tovább! Amikor a krumpli megsült, jöhet a helyére 5-6 egy kicsit előre megsózott gombafej, homorú oldallal felfelé, majd kanalazok bele egy kevés zsírt a tárcsa közepéről, és kihúzom oldalra. Helyette megint hagyma, majd krumpli jön.

... és ez így megy tovább és tovább ... :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr764459914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása