20170212_105551.jpg

Amikor csak alkalmam nyílik rá, esetleg bringa túra keretében, rendszeresen megyek le Marsaxlokkba (ejtsd: márszáslokk) a halpiacra, ami nem csak halpiac, mert van ott minden más is, viszont nagyon hangulatos, ahogy a tengerparton, a kikötőben körben vannak az árusok, a kikötőben mellettük ringatóznak a vízen a halászok hagyományosan színes, tarka bárkái, míg az út túloldalán a kis egyszintes házak aljában éttermek sora várja az éhes helyieket, turistákat döntően tengeri finomságaikkal.

20170212_160340.jpg

Én továbbra is annak vagyok a híve, hogy szeretem a házilag elkészített fogásokat, ezért én inkább nyers halat veszek, és otthon elkészítem azt 15 perc alatt ízletesen, egészségesen, és nem különben töredék áron.

Nekem a legjobban az Awrat hal jött be, aminek alig van szálkája, gyönyörű, és ízletes fehér húsa van, ráadásul jó adag. A piacon a halakat felpucolva kapod meg, így konyhakészen tudod hazavinni, és rendkívül egyszerű elkészíteni.

Otthon van egy tévhit, hogy a tengeri halak kellemetlen mellékízét, szagát egy egy éjszakás fokhagymás tejben áztatással lehet, és kell is elvenni. Ez az otthoni, általában fagyasztott halak esetében lehet, hogy így is van, de a piacon megvásárolt friss halakkal semmi ilyenre nincs szükséged! :)

A friss halat, ahogy hazahozom, egyszerűen csak leöblítem, majd kívül, és belül sózom. borsozom, kis oregánót szórok rá, és bele is, majd egy kevés olívaolajjal kívül belül átkenem. Aztán felszeletelek egy citromot (Itt alapvetően helyi, máltai citromot használok, ami a savanyú íz mellett édeskés is kicsit, mint a szicíliai citromok. Isteni finom, és arra kell figyelni, hogy minél ütőtt-kopottab kívül, annál finomabb belül, ez a tapasztalatom.), és a citromszeletekből 1-1-et a hal belsejébe, 2-2 pedig kívülről a hal oldalára helyezek, majd irány a sütő, és 150 fokon, légkeverés mellett kb. 15 perc alatt készre sütöm.

20170630_181437.jpg20170630_190611.jpg

A készre sült halat aztán tányérra teszem, salátával (például paradicsomsalátával) tálalom. Fogyasztás közben, ahogy a bőrét lefejtem, és előkerül az Isteni fehér húsa a halnak, a sült citromot kézzel kinyomva rásajtolom a levét, ami csak még jobban megbolondítja! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr3212904170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása