Egy nagyon egyszerű, de mégis laktató, és fenséges ételt készítettünk tegnap vendégeinknek.

A Parmigiana di melanzane néhány összetevőből áll, mondhatjuk, hogy teljesen vegetáriánus, mégis, bármelyik húsevő számára is teljes fogást jelent, hiányérzet nélkül. Akkor lássuk:

Összetevők:

  • 2 nagy méretű (vagy 3 közepes, esetleg 4 kisebb) padlizsán
  • 500 gramm mozarella (Lidlben 4 x 125 grammos kis tasakokban lehet venni egy csomagban)
  • 400 gramm reszelt, kemény sajt, mint például grana padano, de itt Máltán a Lidlben árulnak egy kemény sajt mixet, 500 grammosat, ami különféle kemény sajtokból áll, és eleve le van reszelve. Mi ezt szoktuk használni, nagyon finom az olaszos tésztaételekre is szórásként.
  • 1 fej fokhagyma, felaprítva
  • 850 grammos paszírozott paradicsom, esetleg egy 2-3 evőkanál paradicsom sűrítménnyel kiegésztve (itt Máltán ezt Kunzervának hívják, és nagyon finom, édes, krémes, sok mindenre használjuk.
  • kevés olívaolaj
  • só, bors, szárított bazsalikom, és oregánó

 

Elkészítés:

A padlizsánokat fél centi vastag szeletekre hosszában felvágjuk, majd az egyik oldalukat megsózva, és egy kevés olajat csepegtetve (vagy fújva) rá, berkajuk a sütőbe 170 fokra, a rácsra, hogy szépen elősüssük őket. Addig szoktam sütni, ameddig szép aranybarna lesz a színük.

20200307_173250.jpg

20200307_173242.jpg

Közben felaprítjuk a fokhagymát (jó sok lesz, de ez így finom!) :) , és felszeleteljük vékonyan a mozzarellát is. 

ke_pernyo_foto_2020-03-08_13_18_06.png

Egy serpenyőbe egy kis olívaolajon üvegesre megpirítjuk a folhagymát, majd felöntjük a paszírozott paradicsommal, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés szárított bazsalikommal, és oregánóval, és összeforraljuk.

20200307_181018.jpg

20200307_181143.jpg

20200307_182141.jpg

 Most jön az izgalmas rész! :) Szépen összeállítjuk az egészet egy jénai tálban. Először egy kevéske olívaolajat csepegtetünk a jénai aljára, majd egy kis merőkanál paradcsomszószt elkenünk az alján az olajjal. Erre jön aztán egy réteg sült padlizsán, majd arra egy merőkanálnyi paradicsom, aztán egy réteg mozzarella, majd megszórjuk a reszelt kemény sajtunkkal. Arra megint paradicsom egy rétegben, majd padlizsán, paradicsom, mozzarella, reszelt sajt, paradicsom, és padlizsán, ... Mindaddig, ameddig van alapanyagunk. Az utolsó rétegben paradicsomszósz jön megint, majd a tetejét megszórjuk még reszelt sajttal, és mehet a sütőbe! 180 fokon addig sütjük, ameddig szép aranybarnára sül a sajt a tetjén. Friss kenyérrel (különösen a máltai cipóval) nagyon finom! Egészségetekre!

20200307_182205.jpg

 88325776_288297955483736_2342541803950964736_n.jpg89086094_625660501608461_2711646173768187904_n.jpg

 88265889_619038785309401_1745146423269130240_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr6615510204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása