2018.03.21. 00:44
Lecsós sertésszelet egy kicsit másképp ...
Hozzávalók:
- 4 szelet tarja (kb. 70 dkg)
- kevés olaj
- egy üveg lecsó (annak híjján 4-5 db paradicsom, 2-3 paprika frissen)
- én még tettem bele egy fél padlizsánt, és egy fél cukkinit (korábbról maradtak)
- kb. 30 dkg kifőtt spagetti tészta
A mai nap reggel a boltban pillantottam meg ezeket a szépséges tarja szeleteket, és tudtam, hogy ezekből valami Istenit fogok ma készíteni vacsorára magunknak. Tegnapról maradt némi kifőtt spagetti tészta, és emlékeztem, hogy még a nagyfiamék tavaly hoztak Otthonról egy üveg igazi, Otthoni lecsót, elrakva. Így hát meg is született az ötlet, hogy lecsós sertésszelet lesz estére, amihez jó fajta vörösbort fogunk kortyolgatni.
Elkészítés:
A hússzeleteket először is lemostam, majd mind két oldalukon sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben eztán olajat hevítettem, és a húsokat mind a két oldalukon lepiríottam, majd külön kiszedtem egy tálra. Amikor meg volt mind a négy szelet, akkor a serpenyőben kevés olajon felraktam a fél padlizsánt, és cukkinit, apró kockákra vága, sóztam, borsoztam, majd szépen lesutottem ezeket is. Ahogy elkészültek, a hússzeleteket, az eresztett levükkel, szafjtukkal együtt a rászedtem a padlizsános-cukkinis alapra, majd az üveg lecsót is ráöntöttem, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároltam. Ahogy elkészült, a tegnapról maradt kifőtt spagettit, egy késsel szépen osszevagdosva, hogy könnyebben szedhető legyen, hozzákevertem a lecsós szeletekhez, hogy a lecsós szaft jól átjárja az egészet.
Forrón tálalva, egy pohár hús vörösborral Isteni vacsora vált belőle! Egészségetkre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.