2018.02.22. 14:46
Egy könnyű paradicsomos olasz pasta!
Ma ebédre egy laza kis paradicsomos, darált húsos sugot készítettem tésztával, röpke fél óra alatt minden kész is lett!
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertés (vagy akár csirke, pulyka, marha, ahogy tetszik) hús
- 1 fej vöröshagyma (én itt charlotte-ot használok, ami a vörös, és a lila között van valahol)
- 1 üveg paradicsompüré
- só, bors, fokhagyma por, oregánó
- 500 gr spagetti tészta (nem fog mind kelleni, de mi most csináltunk a maradékból egy kis carbonarat is 5 perc alatt)
Elkészítés:
A hagymát felkockázom apróra, majd egy kis olajon üvegesre párolom. Közben kevés só, bors, fokhagyma port szórok bele, majd jól összekeverem. Amikor a hagyma üveges, akkor hozzáadom a darált húst, és jól átkavarva mindenhol jól lesütöm (fehérré válik a hús). Kevés só, bors a húsra is mehet. Amikor ez megvan, akkor mehet bele az üveg paradicsompüré, majd jól összekavarom, és beleteszem az oregánót is. Lentebb veszem a lángot, és hagyom, hogy a paradicsom jól lesüljön, és krémes, a tetején enyhén olajos sugo jól összefőljön.
Közben egy lábosban felraktam a tésztát főni kevés sót, és olajat téve a főzővízbe, hogy a végén a tészta ne álljon össze (mint az üzemi tészta). :D :D :D
Amikor megfőtt a tészta, akkor leszűrtem és a tésztát belekevertem a sugoba. Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.