2019.03.18. 12:16
Csirkehúsleves a Léleknek, jó gazdagon! :)
Hát, hadd kezdjem azzal, hogy ez Isteni lett! :) :) :)
Régen vágytam már egy jó levesre, aztán tegnap belevágtam! Nagyszerű lett a végeredmény, pedig tartottam tőle. Nagy leveses vagyok, de inkább az evésben, mint a főzésben, aztán kiderült, hogy ezt is lehet egyszerűen, és finoman művelni. Még úgy is, hogy mindehhez nem feltétlenül van meg itt kint minden, amit Otthon kézenfekvőnek veszünk. :) Na, ez gyakran lesz ezentúl az étlapon. :)
Hozzávalók:
- két darab, farral felszerelt csirkecombot vettem :)
- 1 db karalábé
- 1 db karfiol negyede
- 1 db zellergumó negyede
- 2 db közepes méretű sárgarépa (fehér répa itt nincs)
- 1 db hagyma (charlotte, de lehet vöröshagyma is)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, egész bors (5-6 szem)
Ami még jó lett volna bele, most nem volt, de valójában, így is tökéletes lett: pár szem kisebb krumpli, egy kis zöldborsó, fehérrépa, egy negyed kelkáposzta, és delikát ételízesítő.
A csirkecombokat megmostam, majd egyenként három felé vágtam. Egy nagyobb fazékba raktam, majd felöntöttem vízzel, hogy ellepje, sóztam, és a szemes, egész borsokat beleraktam, majd felforraltam az egészet nagy lángon. Ekkor lefölöztem egy kanállal a tetetején kialakult habot 2-3 alkalommal.
Miközben arra vártam, hogy felforrjon, megpucoltam, és felvágtam a zöldségeket, a karalábét, zellert kockákra, a répát karikákra, a karfiolt kisebb rózsáira. A hagymát, fokhagymát egészben hagytam.
Miután már nem engedett több habot, beleraktam a zöldségeket, és tartalékra visszavettem a főzést.
Időnként átkeverve kb. még 1,5 - 2 órát főztem, közben ellenőriztem, hogy a hús a legjobban megfőjjön, és teljesen puha legyen. Ehhez egy kést kell beleszúrni a csontig. Amennyiben könnyedén belemegy, akkor omlós, puha lesz a hús. Közben ilyenkor már lehet kóstolgatni, ízesíteni (most jött volna bele a vegeta, de mivel az nem volt, csak a sóval ízesítettem a benne lévő egész borsok mellett).
A végén megszórtam kis zellerzöldjével, apróra tépkedve
Ahogy elkészült, levettem a tűzről, és azon melegében tálaltam. Isteni finom, omlós, vajpuha lett a hús, és a zöldség is! :) Egészségünkre, Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.