20180315_203747.jpg

Elkészítettük tegnap este vacsorára ennek a csodás magyar ételnek az "új változatát", amit vicceskedve (is) Máltai Torzon-borzaskának neveztünk el, de lássuk, hogyan is készült ez most itt Máltán! :)

Hozzávalók:

  • kb. 1,5 kg csirkemell-filé
  • kb. 80 dkg krumpli
  • 3 db tojás
  • kb. 30 dkg liszt
  • 30 dkg görög joghurt, fokhagyma, és fokhagymapor az öntethez, továbbá
  • 30 dkg görög joghurt, 1 db kígyóuborka, fokhagyma a tzatzikihez
  • 10 dkg reszelt sajt, kevés őrölt bors 

A csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre (kb. kis tenyérnyi) vágjuk, ha kell, vagy túl vastagok lennének a szeletek, akkor klopfoljuk ki kissé őket, hogy könnyebben átsüljön majd. A szeleteket aztán sózzuk, borsozzuk finoman, majd tegyük félre.

A krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, aztán a reszelékből kinyomkodjuk a vizet. Ehhez aztán hozzáütjük a 3 db tojást, amjd a liszttel jól összedolgozzuk. Az a lényeg, hogy annyi liszt menjen bele, amitől még olyan vastagabb palacsintatészta állagú lesz a masszánk. A masszába ezekl után keverjük bele a csirkemell szeleteket.

Most keverjük be az egyik adag görög joghurtot 5-6 gerezd fokhagymával, és kevés fokhagymaporral, de akár csak fokhagymaport is használhatunk, ha az tényleg jó fokhagymás ízű. (Itt Máltán a LIDL-ben van ilyen, én azt használom, de mindig teszek bele friss fokhagymát is).

A kígyóuborkát reszeljük le kislyukú reszelőn, majd a lereszelt uborkát alaposan nyomkodjuk át a markunkban, hogy a benne lévő vizet minél jobban kinyomjuk, és lecsöpögtessük, annak érdekében, hogy a tzatzikink ne ázzon el, hanem egy jó, krémes, igazi finomság legyen! Ahogy ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a tejfölt, és sok-sok fokhagymát (lehet port is, ha az jó). Keverjük jól el, majd rakjuk a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. (Akár előző nap is megcsinálhatjuk, de, ha éppen akkor kevered be, akkor is Isteni lesz!).

Ezt követően az olajat felforrósítjuk, és a masszába kevert csirkemell szeleteket egyenként sussuk szép aranybarnára mindkét oldalukon. Jobban jársz, ha ezt egy kanál segítségével teszed, azaz, a masszából a forró olajba azzal szeded át a szeleteket, ügyelve arra, hogy az mindig jó adag masszával együtt történjen. :)

A tálaláshoz helyezzük a kisült, bundás hússzeleteket tányérokra, majd tegyünk a szeletek tetejére a fokhagymás görög joghurtból, a végén pedig szórjuk meg reszelt sajttal, és, egy kis durvára őrölt borssal még ízletesebbé tehetjük! :)

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4913744028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása