No, lássunk megint egy könnyű, egyszerű, de nagyon finom reggelit!

Amire szükség lesz hozzá (4-5 főre):

  • Kb. 10-15 dkg. szeletelt bacon
  • 1-2 közepes méretű csemege (savanyú) uborka
  • 10-15 db tojás
  • 1 evőkanálnyi tejföl
  • só, bors az ízesítéshez
  • esetleg kevés étolaj a sütéshez

Előkészületek:

A bacont vágd fel vékony, kb. fél cm-es csíkokra. Csíkozd fel az uborkát is, úgy, hogy kb. két fogpiszkáló széles csíkokat kapj, majd ezeket tedd félre egy kicsit.

Vegyél elő egy tálat, és üsd bele a tojásokat. Adj hozzá egy evőkanálnyi tejfölt, amitől sokkal lágyabb, könnyebb lesz. Sózd és borsozd meg kicsit, majd verd fel egy villával.

Vegyél elő egy serpenyőt!

Amennyiben teflon serpenyőt használsz, úgy abszolút nem kell majd az étolaj, hagyományos serpenyő esetén azonban, javaslom, hogy egy keveset használj. Tedd a serpenyőbe először a felaprított bacont, és kevergetés mellett süsd 2-3 percig, majd add hozzá a felcsíkozott uborkát is, és folyamatos kevergetés mellett süsd tovább még 1-2 percig. Amikor ezzel megvagy, öntsd hozzá a felvert tojást, és lassú kavargatás mellett süsd meg olyan állagúra, ahogy szereted a rántottát. Nagyon finom lesz! :)

 

Jó étvágyat kívánok!

Gyuri

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr112594723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása